20 kutatás, publikáció » Spirulina és Chlorella alga

01. A Chlorella és a Spirulina hatékony cukorbetegség ellen. “A Spirulina tele van fehérjékkel, melyek könnyen emészthetők és teljes értékűek a szervezet számára. A leggazdagabb természetes klorofill forrás, emellett ásványi anyagokat is nagy mennyiségben tartalmaz, pl. magnéziumot, vasat, káliumot, kálciumot és cinket. Nagy mennyiségben található benne A- és B-vitamin, valamint fenilanalin, mely stimulálja az agyban az éhségközpontot és csökkenti a magas vércukorszintet.” Forrás: Earl Mindell: Vitamin Biblia

02.“Csak azt nevezhetjük természetes vitaminnak, ami az elfogyasztott ételekből kerül be a szervezetbe. Ezek lehetnek akár étrend kiegészítők is, de minden esetben olyan koncentrált táplálékok, mint a csíraolajok, az algák (Chlorella és Spirulina), enzimek, tengeri gyümölcsök és sók, moszatok és a szárított növények.”
Forrás: Debra Lynn Dadd: Home Safe Home

03.“Köztudott, hogy a nehézfémek a szervezetben felhalmozódva súlyos betegségeket, pl. Alzheimer-kórt is okozhatnak. A Chlorella különleges sejtfal szerkezettel rendelkezik, ezért kifejezetten hatékony a méregtelenítésben. A Spirulina megtisztítja a szervezetet a széntetrakloridtól, az alumíniumtól és egyéb káros anyagoktól, ezáltal a hiperaktvitást is mérsékli.” (Torres-Duran és mások. 1998; Vadiraja és mások. 1998).
Forrás: Donald R. Yance: Herbal Medicine, Healing & Cancer

04.“A Chlorella hatásait állatokon is vizsgálták. Az egyik tanulmány során egereket etettek Chlorellával, majd ültettek beléjük. A Chlorellat nem fogyasztó kontrollcsoporthoz képest ezek az eger emlőkarcinomátek 70%-kal nagyobb túlélési arányt mutattak a 60 napig tartó vizsgálat során.”

05.A Chlorellat 1990-ben a virginai Medical College-ben is vizsgálták. A hagyományos kezelés mellé 150 ml folyékony és 20 gramm porított Chlorellat adtak 15 glioblastomaban (agresszív agydaganatban) szenvedő betegnek. Az immunerősödés és a testi állapot javulása azonnal egyértelmű volt, ezen felül azonban a kétéves vizsgálat során 40%-os túlélési arányt tapasztaltak. Ez egy kiugróan magas arány, hiszen csupán 10%-os túlélési rátára számítottak.”

06.“Más algák, mint pl. a Spirulina, szintén pozitív élettani hatásokkal rendelkeznek, ennek ellenére úgy vélem, hogy rák ellen és a legyengült immunrendszer számára a Chlorella a legjobb választás.”
Forrás: Paul Pitchford: Healing With whole Foods

Az emésztőrendszer egészségét a Spirulina nagy mértékben javítja. Embereken még nem végeztek vizsgálatokat, azonban állatokon már igen és a lovak esetében bebizonyosodott, hogy a Spirulina hatására növekedett a szervezetben a Lactobacillus mennyisége. A kutatók ezt az eredményt a Spirulina mukopoliszacharid tartalmának tulajdonítják.
Forrás: Michael T. Murray: Textbook of Natural Medicine

07.Egy tanulmányban japán tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a spirulinát 8 héten át adva súlyos cukorbetegeknek a betegség enyhe lefolyásúvá változott. Mint arról ők is beszámoltak, Japánban a spirulina szedése általánosnak mondható, az emberek 45%-a bizonyos betegségek ellen alkalmazza, míg 25%-uk kifejezetten cukorbetegség kezeléséhez szedi. A klinikai vizsgálatok szerint a spirulina rendkívül hatékonyan csökkenti a cukorbetegség tüneteit.

08.A Rákos és Kardiovaszkuláris Betegségek Osakai Központjában a kutatók igazolták, hogy a spirulina az immunsejtek termelődését is elősegíti, melyek rákellenes aktivitást fejtenek ki. Állatkísérletek és más vizsgálatok szerint a spirulina aktiválja az immunsejteket. Meleg vizes kivonata szájon át fogyasztva az immunrendszert ölősejtek (natural killer NK) termelődésére ösztönözte, melyeknek szintén fontos szerepük van a rákkal szemben. Önkéntesek vérét vizsgálva kiderült, hogy az NK sejtek száma nagymértékben nőtt, ráadásul fokozódott a pusztító hatásuk is.

09.Bár további kutatások is szükségesek, a tanulmány bizonyítja, hogy a spirulina akár a rák ellen is kulcsfontosságú lehet.

Továbbá kétségtelen, hogy a spirulina hatására a szervezetben megnőtt a természetes ölősejtek száma, melyek a rákos sejtek ellen azonnal akcióba lépnek, megelőzve ezzel terjedésüket.
Forrás: NewsRx.com, 2002. május 23.

10.“Az immunterápiát egyes mikroalgák nagyon pozitívan befolyásolják. A Chlorella, a Spirulina és a Kék-zöld alga nagy mennyiségű béta karotint (A-vitamin elővitaminja) és klorofillt tartalmaznak, ennek révén sejtszinten védik a szervezetet. Különösen a Chlorella, melyben a növekedési faktor (CGF) annyira megerősíti az immunrendszert, hogy az degeneratív betegségekkel szemben is jóval hatékonyabb lesz. Oldal tetejére

 

11.A Spirulina nagy mennyiségben tartalmaz fikocianaint, a rákmegelőzésben is eredményes pigmentet. Emellett a Spirulina több gamma-linolénsavat (GLA) tartalmaz, mint bármely más növény. Ez a zsírsav megakadályozza a túlzott sejtosztódást és kitűnő immunerősítő.”
Forrás: Paul Pitchford: Healing With whole Foods

12.“Mondhatjuk, hogy a Chlorella egy teljes értékű, a szervezet számára tökéletes táplálék. Tele van teljes értékű fehérjékkel, megtalálható benne a B-vitamin komplex valamennyi tagja, C- és E-vitamin, valamint a legfontosabb ásványi anyagokat (pl. vas és cink) a kellő mennyiségben tartalmazza. Immunerősítő és méregtelenítő, elősegíti az egészséges emésztést és gyorsítja a gyógyulási folyamatot, megelőzi a degeneratív betegségek kialakulását és megvéd a sugárzástól, valamint hatékony ízületi fájdalmak és Candida albicans ellen. Magas tápanyagtartalma miatt a fogyókúrák sikerét is növeli.”
Forrás: Earl Mindell – Vitamin biblia

13.“A Hiroshimára és Nagaszakira ledobott atombombák hatását sok japán kutató vizsgálta. 1973-ban egy orvos, Ichimura, állatokat tanulmányozott és azt tapasztalta, hogy napi 8 gramm Chlorella szedésével a kadmium mennyisége a vizeletükben hétszeresére, székletükben hármoszorosára nőtt. Más japán kutatók szerint a Chlorella az ólom és az urán szervezetből való eltávolítását is segítette.(Horikoshi és mások. 1979.)

14.A Chlorella egyéb káros anyagoktól is képes megtisztítani a szervezetet, többek közt a PCB-től (poliklórozott-difenil) és a dioxintól is. Más vizsgálatok szerint a higanyt, mely az amalgám fogtömésből kerül a testbe, szintén kiüríti a szervezetből a Chlorella. A fogorvosok kollégáiknak és pacienseiknek is ajánlani szokták, hogy az almagámmal végzett munka vagy a tömések eltávolítása után fogyasszanak Chlorellat.”
Forrás: Disease Prevention and Treatment, the Life Extension Foundation

15.“A legtöbb GLA-t az anyatej, a ligetszépe olaj, a borágómag olaj, a fekete ribizli és a spirulina mikroalga tartalmazza. A GLA elsődlegesen a gyermekek növekedésében és fejlődésében játszik fontos szerepet. Legnagyobb mennyiségben az anyatej tartalmazza, második leggazdagabb természetes forrása a spirulina. A Spirulina fogyasztását olyan gyermekeknek is javasolni szoktuk, akik nem kaptak anyatejet, mivel elősegíti a szellemi és a hormonális fejlődést. Napi ajánlott adag 150-350 mg GLA-t tartalmazó olaj. 10 gramm spirulinában 131 mg GLA található.”
Forrás: Paul Pitchford: Healing With Whole Foods

16.A Chlorella teljesértékű fitotápanyagokat tartalmaz, melyeknek egy részét már azonosították, ám jelentős részüket még nem sikerült megismerni. Összetevőinek egy része, pl. a Chlorella Növekedési Faktor (CGF), nagyszerű egészségvédő hatásokkal rendelkezik. A Chlorella elősegíti a hasznos baktériumok fejlődését, melyek probiotikus hatásuk révén védik a bélflórát és megelőzik a betegségeket.
Forrás: Donald R. Yance: Herbal Medicine, Healing & Cancer

17.A fejlett országokban is jellemző az alultápláltság, de nem az élelem hiánya, hanem a feldolgozott élelmiszerek térhódítása és a túlzott húsfogyasztás miatt. A Chlorella és a Spirulina ideális volna az idegi eredetű és agyi betegségek kezeléséhez.
Forrás: Paul Pitchford: Healing With whole Foods

18.A Chlorella a CGF révén járul hozzá a gyerekek megfelelő fejlődéséhez. Idősebbeknél az egészség megőrzését, a betegségek kezelését segíti elő, valamint ajánlott degenerációs betegségek esetén, amikor fokozott növekedésre van szükség, mint szklerózis multiplex, isiász, bénulás, Alzheimer-kór és egyéb idegrendszeri problémák esetén.
Forrás: Paul Pitchford: Healing With whole Foods

19.“A Chlorella kékes-zöld alga, melynek tápanyagtartalma nagyon magas, ugyanakkor kitűnő immunerősítő is. Fokozza a makrofágok működését és igazolták, hogy a rák ellen is felveszi a harcot. A Chlorellaban mutatták ki a chlorellan nevű anyagot, mely a vizsgálatok szerint növeli az interferon termelődését. A Chlorellát rákmegelőzéshez és rák kezeléséhez is számos javallatban feltüntetik, mivel hatékony a DNS helyreállításában. Valamennyi zöld szuperétel közül én a Chlorellara esküszöm.”
Forrás: Donald R. Yance: Herbal Medicine, Healing & Cancer

20.“A Chlorella zsírsav tartalma jóval magasabb, mint a Spirulináé vagy a Kékzöld algáé. A benne található zsírsavak 20%-a értisztító hatással rendelkező omega-3 és alfa-linolsav, feltehetően a Chlorella ezért csökkenti annyira eredményesen a koleszterinszintet és ezért ideális a szív- és érrendszeri betegségek kezeléséhez.”
Forrás: Paul Pitchford: Healing With whole Foods

Vissza az előző oldalra Oldal tetejére
Telefonos Rendelés: 70 / 7733 059
Minden jog fenntartva
© 2010